gracart

Riktlinjerna för arrangörsbidraget ses över

Kammarmusikförbundets ordförande Cathja Mörner och kansliansvariga Christina Sejmo träffade Kulturrådet för ett enskilt samtal den 15 maj. Anledningen var att Kulturrådet nu ser över arrangörsbidraget och kommer att revidera sina riktlinjer. De nya riktlinjerna kommer att gälla redan från i höst.

Det är många år sedan riktlinjerna uppdaterades och nya frågor har uppkommit. Bland annat ska man juridiskt se över jävsfrågan och likabehandling vid beslut om bidrag,  dvs. titta på legalitets- och objetivitetsprincipen samt #metoo.
Nya former av organisationer har uppstått de senare åren vilket kan öppna för att inte bara  ideella föreningar kan söka bidrag utan även exempelvis enskilda firmor.
Andra frågor är att ev. öppna för 2-3-åriga bidrag.
Dessutom fördes samtal om Kammarmusikförbundet i framtiden skulle kunna vara koordinator för nationellt turnésamarbete.

Förbundet återkommer till medlemsföreningarna så snart vi fått besked från Kulturrådet.

Musikaliskt upprop inför valet 2018

ettmusikliv fagel loggaTjugo nationella musikorganisationer, bland dem Kammarmusikförbundet, står bakom ett gemensamt musikpolitiskt upprop inför valet 2018 där vi bl a kräver en oberoende parlamentarisk utredning av det svenska musiklivet. Ta del av uppropet här.

Boka Duo Magnus och Irina!

Nu kan du boka årets bejublade vinnare i Ung & Lovande Magnus Holmander, klarinett och Irina Serotiuk, accordeon. Deras turné äger rum i september och oktober 2018.
Duon strävar efter att få fram mer kammarmusik skriven i original för accordeon och lägger en beställning på ett verk av Andrea Tarrodi. Det kommer att uruppföras i samband med turnén precis som ett nytt stycke av den ukrainska kompositören Artem Nyzhnyk. På turnén dessutom verk av bl a Claude Debussy, Magnus Holmander och Malcolm Arnold.
Turnén äger rum under två perioder.
Period 1: 23 september -7 oktober 2018 i Sörmland samt norra halvan av Sverige
Period 2: 14-28 oktober 2018 i Södra Sverige samt Närke och Västmanland
Kontakta producenterna för mer information och bokning:
Christofer Ekströmer, musikproducent, Västmanlandsmusiken (arr period 1 och period 2, Södermanland, Närke och Västmanland)
Ulrika Gunnarsson, producent Musik i Syd (arr period 2, Götaland)
Beställ senast 30 april 2018

Tidigare artiklar 2018

Kammarmusik hela sommaren!
Det ljuder i Norrköping
Musikuppropet
Har kammarmusiken en framtid
FST fyller 100
Henri Temianka och Paganinikvartetten
En nationell strategi för kulturskolan
Mutåtal överklagat till hovrätten
Svensk Musikvår blickar både framåt och bakåt
Musiklivet samlat till ett tredje riksting om den västerländska konstmusiken
Kammarmusik i vintertid
Bildande om Schuberts Winterreise
Kartläggning av Kulturskolan
KammarmusikNytt nr 1 2018
Innehållsförteckning (klicka på rubriken för att komma direkt till motsvarande artikel)
Mutåtalet mot Föreningen Svenska Tonsättare ogillat
Musik mellan fjärdarna, mellan generationer och mellan århundraden
Musik i Uppland – musikens centrum i länet
Musikaliskt möte på högsta nivå - ny skiva med Sharon Bezaly och Vladimir Ashkenazy
Vad kan dagens tonsättare lära av de gamle?

Per Sundström